Imprimanta potrivită pentru acasă

Înainte de a stabili care poate fi cea mai potrivită imprimanta pentru acasă, haideți să vedem ce tipuri de imprimante există:

Imprimante cu jet de cerneală (InkJet) și imprimante Laser.

Pe scurt, avantajele și dezavantajele fiecărui tip de imprimantă sunt următoarele:

  • InkJet: bună pentru tipărirea de fotografi, dimensiuni mici, cost de achiziție mic; în schimb au un cost de tipărire mare, tipărind mai puține pagini față de imprimantele Laser.
  • Laser: bună pentru tipărirea de documente text, cost de tipărire mic, fiind capabile să tipărească un număr mult mai mare de pagini față de imprimantele InkJet; au în schimb dezavantajul mărimii și al costului de achiziție

Mai multe detalii despre avantajele, respectiv dezavantajele imprimantelor cu InkJet și Laser găsiți AICI, într-un alt articol de pe blogul nostru.

Pentru a putea stabili care este imprimanta cea mai potrivită pentru acasă, trebui să vedem care sunt situațiile în care se folosește imprimanta acasă:

De obicei, imprimanta de acasă se folosește pentru:

  • A printa fotografi personale: Fie că ești pasionat de fotografiat sau pur și simplu vrei să printezi niște poze cu familia sau copiii, o vei face folosind imprimanta de acasă, nu cea de la birou. În cazul celor pasionați de fotografie, recomandăm imprimantele InkJet, deoarece acestea oferă posibilitatea de a printa pe diferite materiale și calitatea tipăririi, când vine vorba de fotografii, este superioară față de imprimantele cu laser. În schimb, pentru cei care nu tipăresc în mod regulat fotografii, singurul motiv pentru care le recomandăm imprimanta InkJet este dimensiunea lor mică și prețul de achiziție mai mic decât cele cu Laser.
  • A printa eseuri sau alte documente text: În cazul documentelor text, cea mai bună soluție este imprimanta Laser, chiar dacă nu este folosită la fel de des precum într-un birou. Capacitatea mare de printare, viteza și costurile de tipărire sunt principalele avantaje.
  • Pentru a fi în caz de nevoie: În multe case se găsește câte o imprimantă, deși este folosită foarte rar, spre deloc. Totuși, este acolo în caz că se va ivi nevoia de a tipări ceva. În acest caz, o imprimantă care ocupă dimensiuni mici și nu costă mult, este cea mai bună variantă.

 

Legat de imprimante, putem doar să vă sfătuim, însă în ceea ce privește cartușele de imprimantă, vă putem ajuta! După ce te hotărești care imprimantă este cea mai bună pentru casa ta, www.ers.ro este locul de unde îi poți face „plinul” 🙂

Dacă ai orice nelămurire legată de cartușe, îți stăm la dispoziție 🙂

Contactează-ne: www.ers.ro/contact

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *