Tot ce trebuie sa stiti despre cipurile pentru imprimanta

Majoritatea cartuselor moderne sunt dotate cu cipuri pentru ca imprimanta sa recunoasca tipul cartusului, culoarea si cantitatea din acesta. Aceasta tehnologie a fost creata pentru a transmite informatii de la cartus la imprimanta si a opri reumplerea cartuselor.

Cipurile cartuselor contorizeaza numarul de pagini printate si atunci cand ele ajung la 0, de cele mai multe ori, nu mai puteti printa pana nu inlocuiti acel cartus. Cartusele originale au de obicei preturi ridicate si de aceea este recomandata actiunea de reumplere a cartuselor sau cumpararea de cartuse noi, care nu sunt originale dar sunt compatibile. In cazul in care cartusele au fost reumplute dar imprimanta arata eroare, inseamna ca cipul trebuie schimbat.

Cartusele cu cipuri sunt intalnite in principal la imprimantele cu laser, dar acestea se pot regasi si la cele cu cerneala insa fara o tehnologie asa dezvoltata. La unele marci de imprimante, un cartus gol poate bloca tot procesul de printare chiar daca in cartus mai este toner, deoarece cipul acestuia nu contorizeaza corespunzator cantitatea ramasa in cartus si transmite mesajul de cartus gol.

Acest lucru nu se intampla la toate marcile de imprimante, dar este bine sa va informati atunci cand cumparati o imprimanta. La alte imprimante chiar daca se primeste mesajul de cartus gol, aceasta continua imprimarea si nu ramane blocata.

Calitatea printarii este direct influentata de calitatea toner-ului din cartus. In cazul in care cartusele nu sunt potrivite sau nu sunt de calitate pot afecta negativ intreaga imprimanta. De asemenea, trebuie verificat intotdeauna daca cartusul a fost pus corespunzator.

Datorita preturilor si a gradului de dificultate ridicat a schimbarii cartuselor e recomandat sa intrebati un specialist indiferent de problema sau nelamurirea pe care o aveti. Noi va punem la dispozitie o gama diversa de consumabile imprimante, printre care si cipurile, pentru orice tip de imprimanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *