Solutionarea mesajului de eroare “Paper Jam”

Unul dintre cele mai comune mesaje de eroare aparute la accesarea comenzii de printare este “paper jam”, tradus in limba romana ca “blocaj de hartie”. Rare sunt situatiile cand eroarea se datoreaza unui cartus laser defect. De cele mai multe ori, problema poate fi rezolvata simplu si rapid chiar de dumneavoastra. Initial, este necesar sa verificati daca imprimanta a prins o hartie sau mai multe. Daca a doua situatie se adevereste, este foarte posibil ca foile sa fi fost lipite intre ele. Nu ne este straina situatia in care topurile de hartie contin pagini prinse intre ele prin bravurile rezultate in urma taierii la masina de debitat. Incercati astfel sa vanturati topul de hartie, pentru ca hartiile sa se desprinda unele de altele.

Pentru a incepe operatiunea de extragere a colilor de hartie din imprimanta, este necesar sa deconectati imprimanta de la priza de curent. Astfel, se vor evita evenualele situatii periculoase. Scoateti cu mare atentie cartusul (sau cartusele, daca imprimanta este de tip laser). Trageti de coala de hartie usor si cat mai uniform, pana o indepartati. Verificati daca pe traseul hartiei prin imprimanta exista corpuri straine precum: bucatele de hartie, ace, agrafe, capse etc. La imprimanta laser trebuie verificata cu precadere zona cuptorului. Este foarte posibil ca in urma incalzirii tonerului sa rezulte o serie de deseuri.

Daca nu au fost identificate corpuri straine, urmariti starea traseului si rolele de preluare a hartiei, pentru a nu fi murdare sau uzate. Daca la unele modele de imprimanta puteti schimba simplu si rapid rola de preluare, la altele veti avea nevoie de ajutor. De aceea, va sfatuim sa efectuati verificarile sugerate, iar daca problema nu se rezolva, sa apelati la ajutor specializat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *