Imprimantele multifunctionale

Precum reiese si din denumire, imprimantele multifunctionale reprezinta un echipament de birou capabil sa indeplineasca o serie de functii suplimentare, pe langa cea de tiparire. Ele fac parte din categoria periferecelor, fiind inaccesibile in lipsa unei conexiuni la calculator. O imprimanta multifunctionala va fi de ajutor utilizatorului pentru activitati precum:
  • Imprimarea pe hartie a textelor si imaginilor provenite dintr-un fisier digital;
  • Scanarea continutului unor foi si transformarea lor in imagini digitale
  • Copierea unor foi de hartie in unul sau mai multe exemplare, color sau alb-negru
  • Prezenta unui modul de fax modem, ce poate trimite sau primi faxuri prin intermediul liniilor de telefonie fixa.

Imprimantele multifunctionale se utilizeaza cu precadere in birouri. Sunt extrem de utile pentru persoanele ce doresc sa detina toate aceste functii intr-un singur  dispozitiv. Astfel, ocupa un spatiu mic si mai mult decat atat, ar fi inutil sa investesti bani si intr-o imprimanta si intr-un copiator. Le poti avea pe toate la un excelent raport calitate-pret.

Pot fi de doua tipuri: laser sau inkjet. Imprimantele laser prezinta avantajul unei viteze mari de tiparire si o calitate excelenta in tiparirea textului, marea lor limita fiind tiparirea pozelor. Pe de alta parte, imprimantele inkjet redau culoarea foarte fidel, viteza de tiparire fiind mai mica. In functie de necesitatile tale, poti opta pentru un anumit tip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *