Reincarci cartusul sau cumperi un cartus nou atunci cand se termina?

Cumpararea unei imprimante este o investitie foarte buna atat pentru locul de munca, cat si pentru uzul personal. Alegerea imprimantei se poate face dupa pret, marca sau functii suplimentare, insa in ziua de azi toate tipurile de imprimante au pretul accesibil si orice imprimanta cumperi, pretul cartuselor va ramane acelasi, adica ridicat. De cele mai multe ori alegerea unei imprimante este usoara, dar intretinerea ei corecta este partea complicata.

Cartus nou-Cartus reincarcatProducatorii de cartuse si imprimante au creat tehnologii prin care sa    blocheze sau sa ingreuneze reumplerea cartuselor si in acest mod,      practic, te obliga sa cumperi un cartus nou. Tehnologia consta in cipul  care este adaugat fiecarui cartus, care contorizeaza cantitatea de  cerneala ramasa in cartus. Aceasta problema poate fi rezolvata cu    achizitionarea unui cip nou pentru fiecare cartus.

Daca bugetul nu iti permite sa iti achizitionezi un nou cartus exista alternativa reumplerii personala a acestora cu cerneala. Cumpararea unui kit de reumplere impreuna cu pretul cernelii va avea un cost total mai mic decat cel al unui cartus nou. Actiunea de reumplere dureaza mai mult, aproximativ 10 minute si este o operatiune simpla care odata invatata poate fi efectuata de oricine. O alta varianta este optiunea de a merge la o firma specializata care sa reincarce cartusul,  daca vrei sa eviti situatia in care trebuie sa reumpli tu cartusul.

Diferenta dintre imprimarea cu un cartus nou si unul reumplut consta in calitatea culorilor care se observa cel mai tare cand imprimi pe hartie fotografica. Daca folosesti imprimanta la locul de munca, este indicat sa alegi optiunea de achizitionare a unui cartus nou pentru a pastra o calitate superioara a materialelor printate.

Daca folosesti imprimanta pentru uzul personal si ai un buget redus, este indicat sa optezi pentru varianta de reumplere a cartuselor. De asemenea, te sfatuim sa alegi cele mai potrivite consumabile imprimante pentru a avea parte de cele mai bune rezultate atunci cand reincarci cartusul.

In concluzie, ramane la latitudinea ta daca reincarci cartusul sau iei unul nou in functie de bugetul pe care il ai si pentru ce este destinata imprimanta pe care o detii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *